DR-FILIPOVРоден съм през 1957г. в София. Семеен съм, женен за Тоня Филипова – психолог, с която живеем и работим така, че взаимно да се допълваме като хора и професионалисти. Семейството ми е богато с младежкото присъствие на Тодор и Иван и с близнаците Явор и Ясен.
Произхождам от лекарски род. Освен баща ми, майка ми, чичо ми и леля ми в рода ми имаше още 10 лекари с различни специалности. Макар никога активно да не са ме насочвали към медицината, изборът ми на професия явно е бил неизбежен. Записах медицина за да стана хирург. Не исках друго. Любовта към хирургията съм наследил от баща си – проф. Асен Филипов, който прекара живота си в операционните зали на Коремна хирургия във ВМА – София. За разлика от него, мен ме привлече гръдната хирургия. Още в началото на кариерата си се насочих към миниинвазивната хирургия. Специализирах в Германия и Австрия. Това ми помогна бързо да овладея новите оперативни техники и да стана един от пионерите на торакоскопската хирургия в България. За времето от първата ми торакоскопска операция през 1993 г до сега съм направил над 4500 миниинвазивни операции. Защитих дисертация за придобиване на научната степен „Доктор” на торокоскопска тема през 2007г. През 2015г. се хабилитирах и придобих титлата „Доцент”.

 


12493558_1539872292990973_587645690127764042_oХоби и интереси
В свободното си време се занимавам със спорт и трекинг. Започвам деня с крос и правя това вече над 40г. Планината ме привлича неимоверно. Обичам да ходя дълго, да се катеря по скали и да лазя по зъбери. Всяка година излизам да катеря многохилядници в чужбина. Обичам екстремните натоварвания. Преди няколко години изкачих четирите първенеца на Рила, Пирин, Стара планина и Витоша за 23ч.

 

 

 

 


~~~ Моето мото: ЩЕ ВИ ПОМОГНА! ~~~


hipokrat

 

                ~ Младият дух спасява съсипаното тяло. ~

                          ~ Душата на човек се развива до смъртта му. ~

                ~ Първа заповед на лекаря: не вреди! ~

                          ~ Лекаря лекува, природата излекува. ~

                ~ Работата е необходима за здравето. ~

                                                                                        Хипократ