chasha-rabota-komputer-laptop-ofis-67946-500x334

 

Употребата на кокаин и последствията

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741b22ac24b7a445773d71342cd39bfeebeКокаинът стимулира централната нервна система, но има и действие на аноректик т.е. потиска апетита. Повлиява нивата на допамин в мозъка, като ги повишава. Обичайно след като отделят допамин, мъзъчните клетки си го абсорбират обратно.

Кокаинът блокира обратната абсорция, а нервните клетки се принуждават да отделят още допамин.


 

Сънотворни и транквиланти

home-8pIP7O-QnYqeM_j

Изписват се от лекар, с цел да се повлияят симптомите на безпокойство, тревожност, безсъние. Отнасят се до бензодиазепините. Действието им е свързано с потискане на централната нервна система.

Сънотворни и транквиланти като диазепам, лексотан, рохипнол, ксанакс, дорикум, ривотрил и невротоп..


 

 Партньорски отношения

unnamed (5)Често ми се случва да се обърнат към мен с въпрос, свързан със затруднения в партньорските отношения и по-точно с трудности при вземане на решение относно това, дали си струва да се даде шанс на връзката, може ли да стане успешна, подхождат ли си партньорите…
При проблемна връзка, това, което човек прави е да се съсредоточи върху нея, да следи поведението на другия, да внимава какво говори, какво прави, търсят се признаци, които да предскажат щастливо бъдеще, разочарование или крах в отношенията.