Filipova (5) (1)

 

Т О Н Я  Ф И Л И П О В А

Образователно-квалификационна степен- МАГИСТЪР
Професионална квалификация- ПСИХОЛОГ
Специалност- ПРИЛОЖНА СОЦИАЛНА ПСИХОЛОГИЯ

 

Диплома за висше образование- Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”

 

 

 

 


 

^86144A73BDCAFAEABA62EC58C39D7273C6DAA2778906437C06^pimgpsh_fullsize_distr

Професионални интереси:

Работя с хора от всички възрастови групи, включително деца от предучилищна възраст. Извършвам индивидуални и групови консултации, психологическо консултиране на двойки, консултиране на деца и родители, краткосрочна и дългосрочна психотерапия.

Практикувам Когнитивно-поведенческа психотерапия и Схема терапия

 

 

 

 


 

 

13321809_1606629839648551_3031550856259391595_nСилни страни
– работя с душа и сърце, ум и старание
– имам богат житейски и професионален опит
– не спирам да се развивам и усъвършенствам
– стремя се да съм в крак с времето и новостите в психологическата наука и практика
– не мисля, че знам и мога всичко, но се старая каквото правя, да го правя добре
– обичам себе си, живота си, семейството и близките си, приятелите си, работата си
– ценя своя и живота на другите
– уважавам себе си и другите

– не се страхувам да следвам мечтите си и да съм с тези, които имат нужда от придружител по пътя към постигане на целите и мечтите си
– не мисля, че който изпитва страх е страхливец и който изпитва слабост е слаб
– чувствам се обичана дъщеря, съпруга, майка, сестра, приятел

 


 

images[5]

Членство

Член на Дружеството на психолозите в България- Код в BG-RP-2016 и личен професионален No.1478
Сертифицирана със самостоятелна професионална првоспособност по НКПД/ISCO 2634-6001

Аз, психолог Тоня Филипова, декларирам и гарантирам, че с действията си подкрепям активно дейността на Дружеството на психолозите в Република България и Европейската федерация на психологическите асоциации, спазвам Устава на Дружеството и Етичния кодекс на психолога, и се старая да допринасям за доброто име и обществения престиж на професионалната колегия. Известно ми е, че като член на Дружеството на психолозите в България и РЕГИСТРИРАН ПСИХОЛОГ информацията за професионалната ми специализация и дейност като психолог е достъпна за обществеността и институциите чрез Публичния регистър на психолозите в Република България и нося професионална отговорност за нейната точност и достоверност.

 


 

Joined hands

Моето семейство
Родена съм на 29 юни 1966 г. в град Левски. Нося с радост името си Тони, което е съставено от началните срички на моите обичани баба и дядо Тодор и Николина. Наследила съм най-доброто от родителите си Мария и Иван Тинчеви- учителка и техник. Мама беше най-търпеливият и силен духом човек в моя живот, а татко най-смелият и сърцат . Все още се чувствам закриляна и обичана от моя по-голям брат Марин-бивш военен. Професията ми събира в себе си духа на техните професии- на педагога, този, които отваря нови хоризонти и работи с душа и сърце; точността на техника, характерната за работата му рационалност и премереност; посветеността на военния, неговата изпълнителност, готовност за действие при всякакви условия и обстоятелства.
Благодарна съм на съдбата за двамата мъже, които избраха мен за майка на децата си. Първият, генерал Лалов, военен пилот, с който пораснах и вторият- доцент подполковник Румен Филипов, гръден хирург, с който помъдрях.
Най-хубавото в моя живот, най-стойностното, най-ценното са децата ми, две от които-  Тодор и Иван, тръгнаха по моя път и са психолози. Венецът на моя живот, моят житейски Еверест, проверката на всичко, което съм, знам и мога са близнаците Явор и Ясен.
Чувствам се благословена с моето голямо семейство, към което причислявам и най-верните си приятели.
Благодарна съм за всичко в моя живот- за изборите, които направих, за предизвикателствата, за успехите и неуспехите, срещите и разделите и се надявам да продължавам да следвам пътя си с усещането, че съм родена и живея под щастлива звезда.

 


13528345_1617083921936476_4084177512975258611_o

Моето хоби
Имам много любими занимания, които ми помагат да се справя с напрежението и умората.

Обичам да спортувам, да пътувам, да ходя в планината, обожавам морето, харесва ми да се занимавам с домакинство, да си подреждам дома и градината.