16508472_1212224245562059_6471610740717468355_n Всеки от нас се замисля за това, какво ще се случи и какво да очаква от живота. Понякога ни се струва, че действията ни са безплодни и живота безцелен.

В този смисъл, колко пъти си си задавал въпроса за това, в кой етап на живота си се намираш. Може отговорът да ти е ясен, но може и да не е. Какво правиш, ако не знаеш отговора? Често си казваме, че ще слушаме сърцето си, то ще ни подскаже. Сърцето и душата знаят истината, в това няма съмнение, но ето нещо, което може да е в помощ на разума, защото сърцето и умът трябва да работят за нас в разбирателство и да се подкрепят. Предлагам 10 пункта за размисъл, а именно:

  1. ТИ СИ ТАМ, КЪДЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕШ

Вярвай, че всичко, което се случва е за твое добро и че нищо в живота не е случайно. За всичко има причина и висш замисъл и понякога трабва да мине време, за да разберем смисъла.

  1. ВИНАГИ БЪДИ ГОТОВ ЗА ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ В ТВОЯ ЖИВОТ, ЗАЩОТО НИЩО НЕ Е ПОСТОЯННО

Хубаво или лошо, всичко преминава. Приемай всичко такова, каквото е и премини през случващото се като през нещо временно.

  1. ВСИЧКО, КОЕТО ТИ Е НУЖНО, НОСИШ В СЕБЕ СИ

Любов, състрадание, воля-  те са, които определят твоя характер и теб като човек. Светът взаимодейства с теб именно чрез тях и според това до колко ги развиваш и как ги използваш.

  1. ТИ СИ ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ИСКАШ ДА БЪДЕШ

Имай за цел хармония със самия себе си. Не е нужно да се променяш по принуда. Ще се промениш едва тогава, когато приемеш себе си такъв, какъвто си.

  1. ТИ ОПРЕДЕЛЯШ СВОЯТА САМОДОСТАТЪЧНОСТ

Няма да усетиш щастието, ако постоянно угаждаш на другите и живееш заради техните похвали и одобрения. Опитай да угодиш на себе си, сам да се похвалиш, сам да се одобриш и ще усетиш разликата.

  1. СПРАВЯНЕТО С ТРУДНОСТИТЕ Е ПО-ЛЕСНО, АКО ПОГЛЕДНЕМ НА ТЯХ ОТ ДРУГА СТРАНА

Безпокойството идва тогава, когато не живеем в настоящето, а се обръщаме към несполуките и страховете от миналото или прекалено се боим от неизвестността скрита в бъдещето и така реално не живеем в настоящето.

  1. ЖИВЕЙ ТОЧНО СЕГА

Разбира се, може да живеем в жалби по миналото или в пасивно мечтаене за бъдещето, но най-добре е да намерим своята страст и да действаме. Всичко, което е било е твой полезен опит, а всичко, което ще бъде е свързано с приложението на този опит в действие сега, в този момент.

  1. СПРАВЯЙ СЕ СЪС СТРАХОВЕТЕ

Ще познаеш истинския живот и чистата любов само тогава, когато се избавиш от страховете си. Как? Като застанеш срещу тях, като ги преодолееш, като станеш техен владетел, а не ги оставяш те да те владея. Да, ти си силен и това, че си оцелял до сега доказва, че се справяш добре.

  1. СПРИ ДА КОНТРОЛИРАШ ВСИЧКО

Нима мислиш, че наистина можеш да предвидиш всички възможни последствия от едни или други свои действия? Учи се да обичаш просто така и да живееш без чувството, че всички са ти длъжни. Светът не е създаден да се върти около теб. Факт.

  1. ПРИЕМИ ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧВА С ТЕБ, БЕЗ ОСЪЖДАНЕ

Твоят главен противник, това, с което трябва да се бориш, да променяш или да приемаш си ти самият. Любовта към теб самият е това, което ще ти помогне.